OBJAVITE

AutoplanetBH

O nama

Kia Motors Corporation jedna je najuspješnijih globalnih automobilskih korporacija s naglašenim smislom zakvalitetne automobile za mlade u srcu.

Tvrtka osnovana 1944. godine, godišnje proizvede više od 2,5 milijuna vozila koja putem razgranate prodajno-servisne mreže prodaje vozila u 172 države. Korporacija se posebno ponosi europskim automobilskim načinom rada. Zbog toga je sjedište korporacije Kia Motors Europe u njemačkom Frankfurtu, gdje je također i dom modernog Kijinog dizajnerskog centra.

Ključna uloga u razvoju vozila namijenjenih europskom tržištu povjerena je tehničko-razvojnom i dizajnerskom centru u obližnjem Rüsselsheimu.


Nagrade

Kijinu izvanrednu dizajnersku nadarenost potvrđuju brojne europske i međunarodne dizajnerske nagrade. Kia je po mišljenju njemačkog Vijeća dizajnera apsolutni pobjednik natjecanja Automotive Brand Contest za najbolji automobilski dizajn Kia je u kategoriji dizajn robne marke, gdje se ocjenjuje dizajn marke u cijelosti, ocijenjena kao „najbolja od najboljih“.

Picanto, Rio, cee'd, cee'd sw, pro_cee'd, Venga, Carens, Soul, Optima, Sportage mogu se pohvaliti prestižnom nagradom red dot design award, gdje je Optima izabrana za „najbolju od najboljih“, kao i titulom iF product design award za industrijski dizajn.

Modeli Picanto, pro_cee'd, Venga, Soul, Optima i Sportage su između ostalog i dobitnici prestižnog priznanja iF za dizajn.


Jedna od najsuvremenijih tvornica u Europi

Izrazito europsku orijentaciju Kia dopunjava modernom tvornicom u slovačkom gradu Žilina. U njenu je izgradnju korporacija Kia Motors uložila više od milijarde eura. Proizvodni kapaciteti tvornice opremljene s 300 najmodernijih robota dostiže čak 300 tisuća vozila godišnje.

Na tekućim trakama slovačke tvornice koja s ekološkim certifikatom ISO 14001 spada među ekološki najprihvatljivije objekte s naprednim upravljanjem proizvodnjom i otpadom, nastaje velika većina europskom tržištu namijenjenih modela - cee'd, vrhunski sportski terenacSportage i svestrani monovolumen Venga.

Kijina europska pripadnost nastavlja se regionalnim skladištima rezervnih dijelova u vrijednosti preko 100 milijuna eura i već spomenutim istraživačko-razvojnim centrom u Rüsselsheimu u kojem se odvija razvoj automobilskih komponenti na čelu s modernim dizelskim motorima.


Vrhunska tehnologija

Moderni pogonski agregati Kiju stavljaju na prijestolje proizvođača automobila s najnižom potrošnjom goriva, na čelu s Riom u izvedbi s 1,1-litrenim dizelskim motorom i njegovom prosječnom potrošnjom od samo 3,2 l/100 km i najnižim ispustima ugljičnog dioksida (CO2) od samo 85 g/km.

Kijin europski razvojni centar je među najboljim na svijetu što potvrđuju i ostali Kijini modeli koji se baš kao i Rio mogu pohvaliti ekološkim certifikatom ISO 14040.

Za stjecanje certifikata koji daje TÜV Nord ključnu ulogu igraju efikasni motori s niskom emisijom CO2 koje Kia razvija u europskom razvojnom centru i proizvodi u jednom od tehnički najnaprednijih automobilskih pogona u Europi, u slovačkom gradu Žilina.

Podrška sportu

Kia je službeni automobilski partner Svjetskih i Evropskih prvenstava u fudbal i glavni sponzor teniskog grand slama Australian Open. Španjolac Rafael Nadal, trenutno drugi reket svijeta, Kijin je globalni sportski ambasador. Kia je već nekoliko godina sponzor košarkaške lige NBA i ABA, a u 2011. godini potpisala je sponzorski ugovor s NBA zvijezdom Blakom Griffinom. Iako tek zakoračio u dvadesete Griffin je postao planetarno poznat nakon što je na spektaklu All Star zakucao preskočivši Kijinu limuzinu Optima i na spektakularan način pobijedio u tom prestižnom i vrlo atraktivnom natjecanju.


Slogan kompanije Kia Motors Corporation »The Power to Surprise« predstavlja globalnu pripadnost proizvodnji automobila, koji modernom tehnikom, naprednim rješenjima i neprestanim inovacijama premašivaju očekivanja kupaca i, između ostalog zahvaljujući revolucionarnoj 7-godišnjoj garanciji, predstavljaju najbolji izbor za Vaš novac.Ova stranica koristi kolačiće (eng. Cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom korištenja OLX.ba stranice prihvatate uvjete korištenja.

Prikaži opcije